Ga naar de inhoud

Nieuwe vervoerder regiotaxi

Een auto van de Regiotaxi

De afgelopen jaren was A-Tax de Vries verantwoordelijk voor het regiotaxivervoer in Holland Rijnland. In onze gemeente verzorgde Taxi Brouwer de meeste ritten. Sinds 1 januari van dit jaar is NOOT de nieuwe vervoerder. 

Veranderingen

Het nieuwe jaar is alweer een maand oud. Onze eerste ervaringen over de ritten zijn positief. De taxi is netjes op tijd. Vooraf ontvangt de reiziger een telefoontje of sms’je dat de taxi er aankomt. Dit is het seintje om jas en tas te pakken en naar buiten te gaan. Mensen hoeven daardoor niet onnodig lang buiten te wachten. De lage taxi’s rijden elektrisch of op waterstof. Voor de taxibussen is nog wel diesel nodig. De voertuigen van de regiotaxi zijn wit. Op de auto of de bus staat het paarse logo van de regiotaxi. Het kan gebeuren dat er een witte auto met op de deur de naam AV 070 komt voorrijden. Deze voertuigen rijden dus ook ritten van de regiotaxi. Het instappen van de bus is makkelijker door een extra trede bij de deur. Er zijn veel chauffeurs overgegaan van A-Tax de Vries naar NOOT. Wij hebben begrepen dat NOOT nog steeds zoek naar nieuwe chauffeurs. Ook wordt er nog gewerkt aan een betere zichtbaarheid van de chauffeurs. Zodat zij beter te herkennen zijn aan de kleding.

Kilometertarief

De grootste verandering is de wijziging van het zonetarief naar het kilometertarief. Binnen de gemeente Katwijk heeft dat veelal positieve gevolgen. De ritprijs op basis van het kilometertarief is een stuk goedkoper dan het zonetarief. Het standaard opstaptarief is 4 maal het kilometertarief. Per gereden kilometer is de prijs 16 of 23 cent. De prijs per kilometer is afhankelijk van de leeftijd van de klant. De lengte van de rit wordt afgerond naar 1 cijfer achter de komma. 

Voor een Wmo-reiziger jonger dan 65 jaar kost een rit van 2,8 km:
Opstaptarief € 0,92.
2,8 km x € 0,23 = € 0,64. Totaal te betalen: € 0,92 + € 0,64 = € 1,56

Voor een Wmo-reiziger ouder dan 65 jaar kost een rit van 2,8 km:
Opstaptarief € 0,64.
2,8 km x € 0,16 = € 0,45. Totaal te betalen: € 0,64 + € 0,45 = € 1,09

Alleen gereden kilometers komen in mindering op het persoonlijke kilometer budget. Dat budget wordt ieder jaar door de gemeente toegekend. Ook wordt ieder jaar bepaald wat de prijs per kilometer wordt.

Oproep

Via de klankbordgroep regiotaxi hebben wij al diverse verbeterpunten aangeleverd. Het gaat dan met name om de toegankelijkheid van de website en de app voor het boeken van ritten. Wij zijn benieuwd wat jullie ervaringen zijn met de nieuwe vervoerder. Dat kan bijvoorbeeld zijn over het reserveren van een rit, de stiptheid van de taxi, de automatische bel/sms-service, de status van de rit in de app. Wij nemen deze meldingen dan mee naar de volgende vergadering van de klankbordgroep. Reageren kan via ons contactformulier. Of stuur een mailtje naar [email protected].

Klachten

Wij adviseren om bij klachten over een rit zelf contact op te nemen met de regiotaxi. Telefoon 0900-2022369, E-mail [email protected]. Als de klacht terecht is, dan wordt de eigen bijdrage teruggegeven.