Ga naar de inhoud

Marcel Wiegman doet stapje terug

Voorzitter Marcel Wiegman

Marcel Wiegman was in 1993 een van de oprichters van Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk. Marcel heeft zich vanaf het allereerste begin zich met hart en ziel ingezet voor de belangen van mensen met een beperking. Na 29 jaar doet hij nu een stapje terug.

Jarenlange inzet

Samen met 3 andere personen was Marcel Wiegman in de zomer van 1993 betrokken bij de oprichting van het Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Bij de oprichting was hij vice-voorzitter. In de loop der jaren waren er natuurlijk wisselingen binnen het platform. Maar Marcel bleef altijd een vaste waarde van het team. De laatste jaren was hij voorzitter van het platform. Daarnaast was hij vele jaren vertegenwoordigd in de Wmo-adviesraad. Verder was hij ook voorzitter van de cliëntenraad van Het Raamwerk. Het opkomen voor de belangen van mensen met een beperking is voor hem altijd een belangrijke drijfveer geweest. Voor al zijn activiteiten heeft Marcel in 2014 een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Koninklijk lintje

Het lintje en de foto’s van het opspelden van dat lintje zijn ieder jaar door leerlingen te bewonderen. Sinds 2014 geeft het platform namelijk voorlichting op de basisscholen in de gemeente Katwijk. Marcel is al jaren een van de gastdocenten. Ieder jaar vertelt hij de leerlingen over zijn beperking. Hij laat hen ook weten dat je ondanks een beperking ook veel kunt bereiken. De koninklijke onderscheiding is daar het mooie voorbeeld van. Het lintje laat hij dan ook altijd met trots in de klas zien. 

Erelid

Marcel heeft onlangs besloten om met zijn dagelijkse activiteiten binnen het platform te stoppen. Wel blijft hij betrokken bij het scholenproject. Wij zijn erg blij dat Marcel voorlichting blijft geven op de scholen. Mede dankzij hem is de gemeente Katwijk een stuk toegankelijker geworden. En er is meer bewustwording over mensen met een beperking. Voor zijn trouwe inzet in de afgelopen 29 jaar is hij daarom benoemd tot erelid van het platform.