Ga naar de inhoud

Wethouder bezoekt de gastles op De Wegwijzer

Elvira zit voor het digibord en doet haar verhaal

Op donderdag 8 juni bracht wethouder Soetendal een bezoek aan De Wegwijzer in Rijnsburg. In groep 8 woonde hij de gastles ‘Leven met een beperking’ bij.

Gastles

Op uitnodiging van het platform heeft de wethouder Welzijn & Zorg meneer Soetendal tijd vrijgemaakt om een bezoek te brengen aan de gastles ‘ Leven met een beperking’. Deze gastles vond plaats op basisschool De Wegwijzer in Rijnsburg. De wethouder heeft in de klas geluisterd naar wat gastdocent Elvira vertelde over haar visuele beperking. Daarnaast heeft hij de leerlingen in actie gezien bij de verschillende opdrachten van het ervaringsspel. Waaronder het afleggen van een route in een rolstoel of met een blinddoek en een witte stok. PGK-vrijwilligers Truus en Frank begeleidden de leerlingen bij het spel. 

Leerzaam

De wethouder vond het een leuke en leerzame ochtend. ‘Toegankelijkheid is een blijvend aandachtspunt. Het begint met bewustwording. Onder andere op de scholen’ aldus wethouder Soetendal.

Gastles in lokale media

Tijdens de gastles was er ook een verslaggever van de Katwijksche Post aanwezig. In die krant verscheen een mooi artikel. Het artikel Lesje bewustzijn op De Wegwijzer: ‘Deze ochtenden zijn broodnodig’ is ook te lezen op de website Alles over Katwijk. 

De leerlingen zitten aan tafel en eten een plakje ontbijtkoek met mes en vork. 1 ingetapete hand kunnen ze daarbij niet gebruiken.