Ga naar de inhoud

Onvrede over Leerlingenvervoer en regiotaxi

Een auto van de Regiotaxi

Op donderdag 23 november hebben we als Platform Gehandicaptenbeleid ingesproken tijdens de raadsvergadering over het leerlingenvervoer en de regiotaxi.

Noot

In de regio Holland Rijnland is Noot verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer en het regiotaxivervoer. De informatieve sessie in de Burgerzaal in het gemeentehuis mocht maximaal 45 minuten duren. Al snel bleek dat er meer tijd nodig was om alle problemen te bespreken. Naast het platform waren er nog drie andere insprekers. De ervaringen over de kwaliteit van het vervoer door Noot waren over het algemeen niet positief.

Problemen

Helaas gaat er nog veel mis bij het leerlingenvervoer. Kinderen worden bijvoorbeeld te laat opgehaald en missen daardoor lesuren. De reden is het tekort aan chauffeurs. Noot is naast het leerlingenvervoer ook verantwoordelijk voor het regiotaxivervoer in onze regio. Het vervoeren van leerlingen gaat boven ritten van de regiotaxi. Dit betekent dat tijdens de schoolspits, er geen ruimte is voor het vervoeren van andere reizigers. Het komt regelmatig voor dat mensen dan pas uren later worden opgehaald door de regiotaxi. 

Tweede informatieve sessie

Naar aanleiding van de vele klachten tijdens de eerste sessie, volgt er nog een informatieve sessie op 14 december. Deze start om 19.30 uur. Als platform zijn wij dan ook aanwezig om in te spreken. Daarna, om 20.15 uur vergadert de raadscommissie verder over het leerlingenvervoer en de regiotaxi. 

Wanneer je ook negatieve ervaringen hebt met vervoerder Noot, laat het ons weten via het contactformulier. De meldingen nemen wij dan ook mee naar de vergadering op 14 december.

Tarieven regiotaxi 2024

Inmiddels zijn de tarieven voor de regiotaxi voor 2024 bekend. De prijs per kilometer is met 13% verhoogd. Zo wordt het kilometertarief voor mensen jonger dan 65 jaar € 0,26. Voor mensen ouder dan 65 jaar komt het kilometertarief uit op € 0,18.

Naast de prijs per kilometer geldt er ook een opstaptarief van vier keer het kilometertarief.