Ga naar de inhoud

Stembureaus 100% toegankelijk

PGK doet mee aan testdag gemeenteraadsverkiezingen

Het is belangrijk dat iedereen zelfstandig kan stemmen. Daarom was er in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een teststemdag georganiseerd voor mensen met een beperking. Aan deze testdag hebben leden van het platform ook deelgenomen.

Soundbox

Platform Gehandicaptenbeleid heeft verschillende verbeterpunten voor de fysieke toegankelijkheid doorgegeven. Binnenkort wordt ook nog de soundbox met de stemmal getest. Dit apparaat leest in de juiste volgorde de politieke partijen voor. Daarna worden per partij de kandidaten van boven naar beneden voorgelezen. Door te tellen en te voelen aan de stemmal kan dan het juiste vakje met potlood worden ingekleurd. Mensen met een visuele beperking en mensen die moeite hebben met lezen, kunnen hierdoor ook zelfstandig stemmen.

Stemlocaties

Op de stemlocatie Vredeskerk in Katwijk aan Zee kan op 14, 15 en 16 maart gestemd worden met behulp van de soundbox. Doven en slechthorenden kunnen op 16 maart terecht op de stemlocatie De Laatste Eer in Rijnsburg. Daar is een schrijftolk aanwezig. Verder zijn alle stembureaus rolstoeltoegankelijk. Meer informatie staat op Katwijk Verkiezingen 100% toegankelijk

Iemand met een taststok loopt het gemeentehuis binnen
Iemand met een taststok loopt bij het gemeentehuis naar binnen.